Nooit meer koud aan de handen !

NOOIT MEER KOUD AAN DE HANDEN

We zitten volop in de winterperiode en dat betekent koudere temperaturen. We moeten ons dus ook warmer kleden. Dat geldt ook op de werkvloer en vooral bij buitenwerk: thermisch ondergoed, een dikke fleecetrui en een goed paar winter werkhandschoenen.

Warmere handen en toch comfort

Voeten en handen zijn vaak de eerste lichaamsdelen die afzien als het kouder wordt buiten. Voor arbeiders die vaak buiten, in koude en natte omstandigheden werken kan dat een ware hel zijn. Vaak trekken zij een extra paar sokken aan en twee paar handschoenen.

Twee paar handschoenen leidt tot warmere handen maar vaak ook tot een oncomfortabel gevoel. Daardoor verliest men vingergevoeligheid en heeft men minder grip tijdens het werk. Dat heeft invloed op het werk en kan vaak tot gevaarlijke werksituaties leiden.

Duurzaamheid en veiligheid

Daarnaast is het ook geen duurzame oplossing. Er moeten twee soorten handschoenen worden aangekocht, wat voor een dubbele kost zorgt. Maar ook qua veiligheidsnormeringen moeten deze twee soorten voldoen aan de regels, zodat uw bedrijf voldoet aan de VCA-normering.

Handschoenproducenten spelen hier steeds meer op in door gevoerde werkhandschoenen te produceren. Deze aangepaste handschoenen, met vaak een wollenvoering zijn een stuk warmer. Maar deze winter werkhandschoenen zijn ook dikker, wat de vingergevoeligheid dan weer niet bevordert. De voering is ook niet luchtdoorlatend en de handen warmen wel op maar het vocht kan niet weg. Dat leidt dan weer tot bezweette handen. Wat een onaangenaam gevoel geeft wanneer de handschoenen uitgaan en onhygiënisch is voor de werknemer.

Nooit meer koud aan de handen !

De THERMtech-technologie van ATG

Nooit meer koud aan de handen !

Daarop heeft wereldproducent ATG een oplossing gevonden. Ze kwamen onlangs met hun THERMtech- technologie. Anders dan voering, combineren zij hun coating en naadloos breien zodanig dat dit thermische isolatie-eigenschappen creëert dit weert zowel de hitte als de koude.

Het verschil met gevoerde werkhandschoenen?

  • De technologie van de coating ! Deze zorgt ervoor dat de handschoen zijn flexibiliteit, handvaardigheid en comfort niet verliest, ook niet bij temperaturen tot -10 graden Celsius.
  • Anders dan andere handschoenen zorgt deze flexibele coating niet voor kwaliteitsverlies.
  • De ATG handschoenen komen steeds als eerste van de klas uit de kwaliteitstesten. Zij weten namelijk dat de levensduur verlengen niet alleen goed is voor de natuur maar ook een belangrijk economisch voordeel is voor uw bedrijf.
  • De handschoenen zijn ook wasbaar wat de handschoen dus fris en proper houdt.
  • Alle handschoenen van ATG zijn ook dermatologisch goedgekeurd door de Skin Health Alliance. Zo zijn de handen van de werknemers niet enkel van buitenaf beschermd maar ook van binnenin.

Conclusie

Deze THERMtech-technologie van ATG gecombineerd met zijn duurzaamheid en comfort zorgt ervoor dat deze handschoen een must-have is voor de werknemers om de koude wintermaanden door te komen.

Heeft u nog vragen over de ATG werkhandschoenen?

Neem dan contact met ons op

 

cta-icon

Bezoek onze webshop op toolboy.be