Rookmelders plaatsen is verplicht

Rookmelders  worden verplicht

Rookmelders redden levens

Ongetwijfeld bent u reeds op de hoogte van het feit dat rookmelders vanaf 1 januari 2020 verplicht worden op elke verdieping in elke private woning in Vlaanderen. Woningbranden eisen dan ook jaarlijks tientallen mensenlevens.

Waarom een rookmelder plaatsen?

Meer nog dan het vuur is het vooral de rook die zijn tol eist. Die rook is verstikkend en kan zich razendsnel verspreiden. Het risico om niet tijdig wakker te worden is zonder rookmelders immens groot. Rookmelders vormen dus een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand.

Waaraan moeten rookmelders voldoen ?

  • Installeer alleen kwalitatieve optische rookmelders, ook wel ‘foto-elektrisch’ genoemd.
  • Ze dienen ook over een CE-certificaat te beschikken en tevoldoen aan de norm NBN EN 14604.
  • Kies voor een rookmelder met een vervangbare batterij (levensduur 10 jaar) of voor een type met een niet-vervangbare batterij.
  • Installeer rookmelders die reageren op de rookontwikkeling bij brand door middel van een scherp geluidsignaal. Kies voor een toestel dat beschikt over een testknop.
  • Voorzie op elke verdieping een rookmelder om wettelijk in orde te zijn. In kamerwoningen geldt dit overigens voor elke kamer in de woning.
  • Plaatst best uw rookmelder in het midden van het plafond
  • Test elke maand de rookmelder opnieuw uit

Waar uw rookmelder kopen ?

Naast het aanbieden van de rookmelders, die u bij ons kan aankopen en vervolgens installeren bij uzelf en uw klanten, staan onze specialisten u ook graag bij met raad en daad. Contacteer hen vandaag nog of bekijk zeker ook ons product in de kijker.

Product in de kijker

cta-icon

Bezoek onze webshop op toolboy.be